Over Arjen Buikstra

[breadcrumbs]

Een blog is zo 2010 hoor ik u denken. Helemaal mee eens. Het bloggen van een select few is al enige tijd overleden en vervangen door het massaal ventileren van meningen op social media. Die paar authentieke bloggers die zijn overgebleven, zijn nu zelfbenoemde influencers.

Waarom dan toch? Gewoon, omdat ik old school ben, omdat het kan en omdat ik een platform voor een aantal van mijn bezigheden wilde.

U bent in ieder geval op deze website en specifiek deze pagina beland omdat u iets meer over mij wilt weten.
Ik heb drie non-fictie boeken gepubliceerd, gebaseerd op archiefonderzoek en genealogie. Twee boeken betreffen mijn geboortedorp Zuidland (Verhalen en foto’s uit de Stamboom van Zuidland, deel 1 (2017) en deel 2 (2019).
Het derde boek waar ik samen met mijn dochter bijna drie jaar aan gewerkt heb, betreft het Rotterdamse oorlogsschip Mars. Op mijn andere pagina’s en websites (www.laatstereisvandemars.nl en www.wonka.nl/de-mars) is daar genoeg over te vinden.

Maar na drie non-fictie boeken heb ik mijn zinnen gezet op een roman/fictie-boek. Geen idee of het er ooit van gaat komen, maar deze website is de eerste stap om wat van mijn schrijfsels te publiceren. Tevens gebruik ik het om leuke, interessante archiefonderzoeken en genealogie-bevindingen te delen, want die onderzoeken blijven mijn passie houden.

 Dus wellicht bent u getuige van het begin van een bestseller auteur, maar waarschijnlijker bent u beland op de melagomane website van een wannabe schrijvertje waarvan er tienduizenden rondlopen en voor altijd gedoemd tot de vergetelheid.

Stamboomonderzoek is nooit klaar. Dat is zowel een vloek als een zegen.” – Arjen Buikstra