GENEALOGIE

Genealogie is verslavend, satisfying, rewarding, soms frustrerend en heeft een eigenschap dat zowel een vloek als een zegen is: het is nooit klaar. 

Zoals bij heel veel mensen begon het bij mij ooit met het uitzoeken van mijn eigen stamboom. Door het digitaal ontsluiten van veel bronnen kon ik via internet meer dan twintig jaar geleden ineens overal bij en toen sloeg bij mij de vonk over. Tot die tijd had het voor mij vooral een stoffig imago. 
Op mijn eigen stamboom was ik op zich vrij snel uitgekeken (zie ook de categorie Buikstra Stamboom) en heb mij daarna op de genealogische historie van mijn geboortedorp Zuidland gestort. Hiertoe heb ik de website Stamboom van Zuidland opgezet. Door het onderzoek kwam ik vele verhalen tegen die ik verzameld heb in twee boeken (uitgegeven in 2017 en 2019).

Door het Zuidland-onderzoek kwam ik ook weer bij een ander project terecht: de Mars. De stamboom uitzoeken van 418 bemanningsleden, een ongelooflijke klus maar samen met mijn dochter Anne zijn we een fantastisch eind gekomen. We zijn er nog niet en als u wilt helpen, heel graag want er zijn nog een heleboel losse eindjes die we als zoekchallenge hebben weggezet.

Veruit het meeste op deze website zal met genealogie te maken hebben. Hieronder (en ook via het categoriekopje Genealogie onderaan deze pagina) kunt u de betreffende artikelen lezen. 

ARTIKELEN

Willem Kila

Willem Kila

Willem Kila werd op 1 juni 1888 geboren te Rotterdam en stamt af van Mars-man Lieve van Doorne die als tweede kuijper op het schip voer. Kila had een uitstekende stem, ook wel de Koning van de straatzangers genoemd. Het Algemeen Handelsblad schreef in 1916 dat hij...

Dirk Rijnhart

Dirk Rijnhart

Ik blijf het soms verbazend vinden, dat iemand genealogisch spoorloos kan blijven, maar vooral voor in de invoering van de burgelijke stand in 1812, is het lastig om mensen te vinden. Lang niet alle archieven van de 18e eeuw, daar waar ik vooral in zit te spitten,...

CATEGORIE

Genealogie

Schrijfsels

Boekenkast

Maritieme Historie

Buikstra Stamboom

Geschiedenis Algemeen

Overig