Yory.nl

Arjen Buikstra

Geboren in Zuidland en publiceerde twee boeken over de historie van zijn geboortedorp. In 2021 verscheen het boek "De laatste reis van de Mars", over het onderzoek dat hij en zijn dochter Anne deden naar dit Rotterdamse oorlogsschip (1778-1781). Houdt zich bezig met genealogisch, in combinatie met (maritiem) historisch onderzoek.

Deze website (www.yory.nl) is ooit begonnen als een persoonlijk blog van Yolanda Lippens waar zij de ervaringen deelde over haar stamboom- en familiegeschiedenisonderzoek(en).
Inmiddels is het uitgegroeid tot volgens eigen zeggen de kennissite voor stamboomonderzoek en familiegeschiedenis, waar dankbaar gebruik wordt gemaakt van gastauteurs en het geheel veel nuttige, educatieve en leuke informatie bevat voor iedereen die met genealogie bezig is. Dit alles gegoten in een mooie, overzichtelijke en makkelijk navigeerbare website.

Vooral dat laatste ben ik jaloers op. Na mijn beslissing om toch maar eens een blogsite op te zetten, ben ik al een eeuwigheid bezig geweest om naar een layout te werken, waar ik een beetje mee kan leven. Daarmee geef ik gelijk toe dat mijn website nog altijd niet is, wat ik graag zou willen.
Ik maakte 25 jaar geleden al websites, maar mijn kennis en vaardigheden lijkt ook een beetje in die tijd te zijn blijven hangen. De drie triljoen layout opties binnen WordPress (in combo met Divi Builder) zorgen regelmatig voor wanhoop en huilbuien en vooralsnog komen de pictures in mijn hoofd niet tot uiting op het scherm. Mijn trots en gierigheid liggen in de weg om hulp in te schakelen. Tevens zal de combinatie van WordPress en Strato ook de snelheid niet ten goede komen. Het is natuurlijk een persoonlijk blog met weinig ambitie, maar ik hoop er toch iets meer van te maken dan het op dit moment is.
Laat mijn website dan maar een (voorlopig langlopend) work-in-progress te zijn, waarbij de Yory.nl website de stip aan de horizon is waar ik ongeveer naar toe wil.

www.yory.nl

Deel dit artikel via

Gerelateerde artikelen

058 Anthonij Willem Cassa

058 Anthonij Willem Cassa

Anthony Willem Cassa komt op 25 maart 1780 als 17-jarige cadet aan boord van de Mars. Voordat hij een jaar later...